EXCELLENT HRM 

De HR-manager heeft tot taak om het personeelsbeleid in goede banen te leiden met een uitgebreid takenpakket en een grote verantwoordelijkheid.

Hij of zij draagt zorg voor de uitvoering van dat beleid en is de schakel tussen het algemene management en de werknemers. Enerzijds gaat het om een vlotte samenwerking met en vertrouwen van de medewerkers én anderzijds ook met het algemeen management.

Als leidinggevende heeft de HR manager de verantwoordelijkheid in het ondersteunen, adviseren en faciliteren van het primair proces op het HR vakgebied. De HR-manager is als MT lid mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van het strategisch organisatiebeleid en ontwikkelt als afgeleide hiervan het strategisch HR- beleid door beleidsvoorstellen aan de Raad van Bestuur voor te leggen. Hij / zij heeft tevens een toezichthoudende rol, met name bij het navolgen van de vastgestelde kwaliteitsnormen, en is verantwoordelijk voor optimaal ondersteunen van systemen en processen.

Het is belangrijk dat de visie duidelijk en consequent wordt doorgevoerd en uitgedragen. Medewerkers sluiten zich dan gemakkelijk aan bij deze visie. Organisaties hebben op dit moment te maken met medewerkers van diverse generaties. Een duidelijke visie is dan onmisbaar.

In het algemeen lijken de waarden en wensen van de medewerkers ten aanzien van het management sterk op elkaar. Het verschil zit hem in de verwachtingen van het werk en de manager. De “millenials” hechten sterk aan betekenisvol en maatschappelijke impact hebben van hun werk met een goede werksfeer. Zij willen zich binden aan organisaties die in hetzelfde geloven en waar mensen zich verbonden voelen met hun normen en waarden. Zij zien een ideale  manager in iemand die inspireert, stimuleert, hen uitdaagt en coacht. Dit is direct gekoppeld aan de geloofwaardigheid van de organisatie en het handelen in lijn met deze visie.

Als leidinggevende vervul je een voorbeeldfunctie in de organisatie. Hoe bewust ben jij je van eigen persoonlijk leiderschap?

 

De schakel die het verschil maakt.

Je hebt invloed als HR-manager. Human Resources Management krijgt steeds meer zin, waarde en betekenis en speelt tegenwoordig een hoofdrol in het hart van organisaties. Je wilt verschil maken, excelleren, een excellent functionerend personeelsbeleid, een vitale organisatiecultuur en een inspirerende werkomgeving realiseren. Medewerkers die win-win situaties realiseren. Het beste uit zichzelf en anderen halen. Out of the box acteren en uitdagingen aan de kant van de oorzaak oplossen. Je vindt het belangrijk dat medewerkers hun blikveld verbreden, hun visie, missie, talent en potentieel ontwikkelen, hun vakmanschap up-to-date houden en zich vrij, blij, vitaal en gelukkig voelen. 

Je ziet graag dat zij uit de waan van de dag stappen, bewust zijn van hun eigen functioneren, helder communiceren en 100% kwaliteit, flexibiliteit, integriteit, loyaliteit en verantwoordelijkheid als norm hanteren. Zodat zij de juiste keuzes maken, de juiste beslissingen nemen, de juiste koers varen en 100% kwaliteit en verantwoordelijkheid als vertrekpunt nemen en daardoor ingesleten patronen doorbreken en regie, energie en werkplezier behouden als zij worden uitgedaagd en op de proef worden gesteld. Bouwen op een fundament van visie, vertrouwen, veiligheid en verbinding met elkaar. En actief bijdragen aan een vitale en duurzame samenleving. Sneller gezegd dan gedaan!

  • Hoe maak je dit waar in de dagelijkse praktijk?  
  • Hoe breng je bewustzijnsverruiming in een stroomversnelling?
  • Hoe blijf je zelf vitaal?
  • Hoe haal je het beste uit jezelf en anderen?
  • Hoe maak je van wensen werkelijkheid?
  • Hoe activeer je talent, ongebruikt potentieel en zelfhelende vermogens?
  • Hoe bevrijd je jezelf van aannames, beperkende overtuigingen, blinde vlekken en ballast het verleden?

In de Personal Excellence training bij Pauline heb ik zicht gekregen op mijn eigen geconditioneerd zijn en heb al mijn belemmeringen gezien en losgelaten. Mijn geworstel heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen in mezelf en een nieuwe start. Ik ontdekte hoe geconditioneerd ik was door alles wat ik heb meegemaakt. Merkbaar aan mijn communicatie naar mezelf en anderen en hoe snel ik hierdoor in de inhoud bleef hangen en mezelf steeds weer tot welles nietes spelletjes liet verleiden.

Wat mij in haar training aanspreekt is het gegeven dat je niet beetje bij beetje jezelf kunt ontwikkelen maar dat het met een kwantumstap kan. Je kunt als mens kiezen om het vertrekpunt 100% kwaliteit en 100% verantwoordelijkheid te nemen, met altijd een volle accu. De mens is vertrekpunt want verandering begint tussen je eigen oren. Hierdoor overstijg je beperkend hokjes denken en blijf je niet modderen op weerstanden die je voortdurend tegenkomt.

Ik heb geleerd om met een ideaal scenario te werken, je ideale resultaat te beschrijven en deze vervolgens visualiseren en realiseren. Wensen worden dan werkelijkheid. Moeiteloos en vanzelf.  

BEN JIJ OP ZOEK NAAR VRIJHEID!!!

Wil jij je grote potentieel inzetten. Heb jij het lef en de moed om het verschil te gaan maken en uit de comfort zone te stappen. Wil jij altijd een volle "accu" hebben! Wil jij nu echt een kwantumstap maken!

Nieuwsgierig geworden? lees verder